AK Parti hükümetinin paralel yapı operasyonu kapsamında geçtiğimiz ay Samsun'da Canik Başarı Üniversitesi'ne de operasyon yapılmıştı. Mahkeme kararı ile üniversitenin kurucu ortağı Tanrıverdi Vakfı ile Başarı Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na kayyum atanmıştı. Atanan kayyum göreve başlayarak çalışmalar yaptı.
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DEĞİŞTİ
Vakıflara atanan kayyum heyeti toplantı yaparak, üniversite için mütevelli heyeti oluşturuldu. Pazartesi günü üniversitenin eski mütevelli heyeti görevden alındı. Salı günü kayyum tarafından oluşturulan mütevelli heyeti göreve başladı ve dün mütevelli heyetin başkanı olarak Asım Kurtoğlu’nun seçildiği belirtildi. Yeni mütevelli heyetin ilk görevi ise üniversite yönetiminde değişikliğe gitmek oldu.
YENİ REKTÖR KEMAL SANDIKÇI OLDU
Asım Kurtoğlu başkanlığında görev yapacak mütevelli heyeti ilk toplantısında, üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Genel Sekreter Murat Yücel ve Hukuk Müşaviri Av. Metin Ateşoğlu görevden aldı. bugün görevden alındıkları kendilerine tebliğ yapılan rektör ve diğer isimlerin görevlerine de son verildiği belirtildi. Canik Başarı Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Genel Sekreterliğe İsmail Horasan Hukuk Müşavirliğine ise Av. Yunus Emre Zengin atandı.
Sezer SEZER