“6 yaşında çocukla evlenilebilir”, “Çalışan kadınlar fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, “Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler” gibi açıklamalarıyla tepki toplayan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız Edirne, Muğla ve Çorum'un ardından Sinop ve Gaziantep'te de konferans verememişti.
Yıldız, Sinop ve Gaziantep'ten kovulmasının ardından Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda şunları söyledi:
"Bildiğim bir şey var ki gayeleri ben değilim. Belki bir siyasi hedef güdüyorlar. Gençlerin arasında bana yönelik bir rağbet var. Çünkü gençlerin Fatih Sultan Mehmet'in yeni versiyonları olmaları gerektiğini söylüyorum. Bu rağbeti baltalamak istiyor olabilirler. Siyasi bir maksada ulaşmak istiyor olabilirler. Aslında dinim onların hedefidir demek istemiyorum ama dışarıdan değerlendirme yapanlar, asıl hedefin İslam olduğunu söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız'dan tutun, toplumun her kademesindeki mümin insanlara destek vermeyi imanımın bir gereği olarak görüyorum. Bu nedenle iktidardaki siyasi partiye yakın gördükleri için de saldırıyor olabilirler. Beni yıpratıp, siyasete bir zarar vermeyi amaç edinmiş olabilirler. Kadınlarla ilgili sözlerimden dolayı keşke kadınlar bana karşı çıkmış olsalardı. Erkeklerin gerçekten kadın haklarından ötürü bir savunma yaptıklarını zannetmiyorum. Büyük ihtimalle bir siyasi yatırım yapmak istiyorlar. Dinimin karşı cephesini oluşturmak istiyorlar. Ben bu dini, bu tartışmalarla devraldım Peygamberimden. Böyle devam edecek."
Birçok İlden Kovulan Nurettin Yıldız'dan Açıklama
Yaptığı açıklamalardan dolayı tepki alan ve konferans için gittiği şehirlerde yoğun protestolarla karşılaşan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, bu konuda açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
1
LYS Türkiye 5.'si Alay Konusu Oldu
2
Patlama! 1 Ağır 7 Güvenlik Görevlisi Yaralı
3
Bahçeli'den Şok Açıklama: Adaylar İçinde Tek...
4
Hacı Boydak Tahliye Edildi!
5
Terörist Avına Çıkmışlardı, Bakın Devletten...
6
Türk Yıldızları Samsun'da!
7
Böcek Isırdı, Hayatı Karardı
8
Samsun SGK Müdürü'den Gençlere Büyük Müjde
9
ABD Açıkladı! O Ülkeler Arasında Türkiye de...
10
Genç Nüfus Oranı Belli Oldu!.
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER