İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında general, amiral, askeri hakim, askeri savcı, subay, astsubay, uzman çavuş, er, asker öğrenci, polis ve özel güvenliğin de aralarında bulunduğu 1855 kişi tutuklandı.
ağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda mahkemeye sevk edilen 1855 kişi "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçlarından tutuklandı.
179 KİŞİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
311 kişi adli kontol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, 276 kişi ise mahkemeden direkt serbest bırakıldı. 179 kişinin adliyeye sevki beklenirken olaylara karıştığı belirlenen 2 askerin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Bu arada savcılıkça 49 kişinin serbest bırakılmasına itirazda bulunuldu.
Bin 855 Şüpheli Tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada 1855 kişi tutuklandı

YORUM EKLE
1
'Arda'yı Alın'
2
Kendisini Hücumbota Kilitleyen Binbaşı İkna Edildi
3
Cumhurbaşkanı,Meclis'e Gidecek
4
Bakan Çağatay Kılıç, Milli Tenisçi Büyükakçay'a...
5
FETÖ'cü Ablalar Maklubeyi Bile Hazırlamış
6
Trabzonspor Bir Transferi Daha KAP'a Bildirdi
7
Sınır Kapısında Darbe Girişimi İddiası!
8
İlkadım'da 600 Çocuk Erkekliğe İlk Adımını...
9
Darbeci Askerler, Parayı Dolara Yatırmış; Eşlerini...
10
FETÖ 'Çatı İddianamesi' Kabul Edildi!
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:12

GÜNEŞ
05:03

ÖĞLE
12:36

İKİNDİ
16:34

AKŞAM
19:59

YATSI
21:42
SIRADAKİ HABER