Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomotivde vergilerin yüksek olması konusuna ilişkin, "Kabul ediyorum hakikaten küresel ölçekte dahi baksanız otomotiv, üzerinde ağır vergi yükü olan bir sektör. İlerde vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergilendirilen birkaç alan var, onlar tekrar gözden geçirilebilir" dedi.
'OTOMOTİVİN VERGİ YÜKÜ AĞIR'
Mehmet Şimşek konuşmasında, "Maliye'nin görevi mümkün olduğunca bütçeyi sağlam tutmak. Neden geçmişte bütçenin iyi yönetilmediği dönemlerde ülke büyük sıkıntılar yaşadı? O zamanlar böyle kredi ile otomobil almak mümkün değildi. Vadeler en fazla 18-36 aydı. Bugün öyle değil. Bu yüzden 1 milyon rakamından bahsedebiliyoruz.
1990'lı yıllarda bahsediliyordu ama gelinemedi. Büyük bütçe açıkları beraberinde hatırlarsanız yüksek enflasyon ve ciddi makro ekonomik istikrarsızlık getirdi. O nedenle geçmişteki deneyimlerden büyük dersler çıkardık, bütçe disiplinine büyük önem verdik. Kabul ediyorum hakikaten küresel ölçekte dahi baksanız otomotiv üzerinde ağır vergi yükü olan bir sektör." dedi.
Şimşek, “Şimdi tekrar reform gündemi. İlerde vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergilendirilen birkaç alan var, onlar tekrar gözden geçirilebilir” ifadelerini kullandı.
Otomobil Vergilerine İndirim Mi Geliyor?
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, otomotiv vergilerinin yüksekliğini kabul ederek, bu rakamları tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

YORUM EKLE
1
Suriyeli Çocukları 5 TL İle Kandırıp...
2
Hakkari'den 8 Şehit Haberi Birden
3
PÜİS Samsun'da Toplanıyor!
4
Samsunspor Sezonu Kayseri'de Kapatıyor
5
'Engel Olmayın Başka İhsan İstemez'
6
Samsun Tabipler'de Oğuz Uzun Dönemi
7
Rusya'yı Bitirecek Anlaşma Kapıda
8
KPSS Operasyonunda 73 Gözaltı
9
Yavuz Bingöl'ün Erdoğan Aşkı
10
Dokunulmazlık Görüşmelerinde Flaş Gelişme!
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER