PPK'nın ardından yapılan açıklamada, faiz koridorunun üst bandı olarak bilinen "marjinal fonlama oranı"nın yüzde 9.50’den yüzde 9.00’a indirildiği belirtildi.
Açıklamada, koridorun alt bandı olan Merkez Bankası borçlanma faizinin yüzde 7.25 düzeyinde ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizinin de yüzde 7.5 düzeyinde sabit tutulduğu belirtildi.
Merkez Bankası, Mart'ta 13 ayın ardından ilk kez koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 0.25 puanlık indirimle yüzde 10.50 düzeyine çekmiş, koridorun üst bandı Nisan'da da 0.50 puan indirmle yüzde 10.0'a ve mayıs'ta da yüzde 9.50'ye gerilemişti.
Merkez Bankası'ndan Beklenen Karar!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını 0.50 puan indirdi, politika faizine ise dokunmadı.

YORUM EKLE
1
İşte Muslera'nın Yeni Takımı
2
ATV, Emsal Teyzeyi Yeniden Davet Etti
3
Ünlü Çiftten Beklenen Haber
4
Samsun Heyeti Tunceli'de!
5
Diyarbakır'a Askeri Sevkiyat!
6
240 Tekerlekli TIR'la Taşındı!
7
Eski Eşine Hapis Cezası
8
Facebook Şifrenizi Değiştirin!
9
Rusya Kendi Katliamını İtiraf Etti
10
Almanya'dan Temyiz Başvurusuna Ret
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:15

GÜNEŞ
05:05

ÖĞLE
12:36

İKİNDİ
16:33

AKŞAM
19:58

YATSI
21:40
SIRADAKİ HABER