Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.
Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak.Başvuranlar önce KPSSs puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağırılacak.Yüzyüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilekleri açısından değerlendirilecek.
14 Bin Öğretmen Atanacak!
Milli Eğitim Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atayacak

YORUM EKLE
1
PKK'lı Hainlerden Polise Tuzak
2
Maganda Kurşunu Kurbanı Oldu!..
3
Şehit Ailelerine Başsağlığı Telgrafı
4
ABD'de Siyahilere Göç Çağrısı
5
Yüksek Yargıda Kritik Bekleyiş
6
MEB'den Öğrencilere Büyük Müjde
7
Bahçeli'den Sert Açıklamalar
8
Lavrov'dan Şaşırtan Türkiye Açıklaması
9
Günlük Geliri 1,6 Milyon Dolar!
10
Manisa'da FETÖ'ye Bir Darbe Daha!
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:18

GÜNEŞ
05:07

ÖĞLE
12:36

İKİNDİ
16:33

AKŞAM
19:56

YATSI
21:37
SIRADAKİ HABER