5 BAKAN İSTİFA EDİYOR
UBP parti meclisinin aldığı karar doğrultusunda genel başkan Hüseyin Özgür gün10 bakanlı kabinedeki 5 UBP'li bakanın pazartesi günü istifa edeceğini açıkladı.
BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
UBP lideri Hüseyin Özgürgün, memur maaşlarının ödenememesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, hükümetten çekilip erken seçime gidilmesinin en doğru karar olacağını söyledi.
İLK GÖRÜŞ AYRILIĞI: BARIŞ SUYU
Merkez soldaki Cumhuriyetçi Türk Partisi ile merkez sağdaki Ulusla Birlik Partisi kolisyonundaki ilk derin görüş ayrılığı Türkiye'den borularla gelen suyun dağıtımı konusunda meydana gelmişti. UBP Türkiye'nin isteği doğrultusunda suyun özelleştirlmesini benimserken CTP suyun belediyelerin oluşturduğu bir şirket tarafından dağıtılmasını savunmuştu.
BİR KRİZ DAHA! MALİ YARDIM
Koalisyondaki diğer kriz ise Türkiye'den mali yardım alınabilmesi için Ankara ile imzalanması gereken mali protokol konusunda ortaya çıktı. 2015 Kasım ayından bu yana imzalanmayan protokolde KKTC'deki elektrik ve telekomünikasyon hizmetleriyle limanların özelleştirilmesi şart koşuluyor. UBP buna onay verirken ortağı CTP karşı çıkıyordu.
VE HÜKÜMET DAĞILDI
Son olarak memurların Nisan ayı maaşı tam ödenemedi. Maliye bakanı 4 bin TL üzerindeki maaşların yüzde 60'ının ödeneceğini geriye kalan miktarınsa gecikmeli olarak verileceğini açıklayınca hükümet dağıldı.